31 maj 2020
torsdag, 23 maj 2019 16:32

Besqab säljer för 493 Mkr i Uppsala till NREP

Skrivet av 

 

 

 

 

Besqab ska bygga 253 hyresrätter i olika etapper under år 2021 och 2022 i Ulltuna Trädgårdsstad åt beställaren NREP Nordic Strategies Fund III.

 


Besqab har tecknat avtal om att uppföra och sälja ett projekt innehållande 253 hyresrättsbostäder i Uppsala. Köpare är NREP. Beräknad produktionsstart är sommaren 2019.

 

Som erfaren och långsiktig samhällsutvecklare skapar Besqab en varierad och komplett stadsdel i Ultuna Trädgårdsstad i Uppsala. I området uppförs bostäder i olika boendeformer som äganderätter, bostadsrätter, hyresrätter samt tomter för egna hem. Besqab har nu tecknat avtal om att uppföra och sälja hyresrättsprojektet Lindallén med 253 lägenheter.

 

Affären är en del av Besqabs nya affärsområde Hyresfastigheter. Köpare är NREP, genom fonden NREP Nordic Strategies Fund III. Affären genomförs som en bolagsaffär och Besqab överlämnar bostäderna i olika etapper under år 2021 och 2022. Köpeskilling är 493 Mkr. Beräknad produktionsstart är sommaren 2019.

 

– Jag är mycket nöjd med avtalet vi har tecknat med NREP. Det visar på vår förmåga att skapa affärer med en intressant kategori av fastighetsinvesterare och som bidrar positivt till koncernens resultat. Genom avtalet kommer området får en diversifiering av upplåtelseformer vilket ger en ännu bättre boendemiljö för våra kunder. Vi är en erfaren aktör på marknaden som kan erbjuda kommuner och fastighetsägare olika upplåtelseformer för fler kundsegment och vi arbetar för att kunna genomföra fler hyresrättsprojekt i framtiden, säger Anette Frumerie, vd för Besqab.

 

– Som en del i NREPs ambition att vara en ledande nordisk aktör inom segmenten bostäder, äldreboenden och logistik, är NREP mycket glada att ingå denna affär med Besqab. Affären innebär ett viktigt första steg i att bygga en långsiktig förvaltningsportfölj inom bostadssegmentet i Sverige. Kombinerat med NREPs uttalade hållbarhetsprofil passar projektet mycket väl in i vår investeringsstrategi, säger Rickard Dahlberg, grundare och partner på NREP.