31 maj 2020
torsdag, 23 maj 2019 15:37

Eurocommercial inviger stor solcellsanläggning

Skrivet av 

 

 

 

 

 

Medarbetare i Eurocommercial inviger en solcellsanläggning om 2.500 kvm i köpcentret Elins Esplanad, i Skövde.

 

Att använda förnybar energi är en viktig insats för ett hållbarare klimat. Nu storsatsar Eurocommercial i köpcentret Elins Esplanad på solenergi och inviger en av Skaraborgs största anläggningar i sitt slag som täcker hela 2.500 kvm av taket.

 

– Istället för att bara köpa in ”grön el” som redan produceras vill vi bidra till utbyggnaden av förnybar el i Sverige. Här får vi nu en anläggning som har en installerad effekt av 200 MWh lokalt producerad fossilfri energi per år, berättar Patrik Sörnell, Director, Asset Management på Eurocommercial.

 

Den nya anläggningens med 615 paneler levererar energi som motsvarar behovet av hushållsel för ett sjuttiotal lägenheter – det räcker till exempel till att koka 15 miljoner koppar kaffe eller baka 8 miljoner bullar.

 

– Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och solcellsanläggningen kommer att löna sig både ekonomiskt och miljömässigt, säger Patrik Sörnell. Sedan tidigare har Eurocommercial bl.a. satsat på en anläggning för bergvärme och kyla i Bergvik Köpcentrum och har i köpcentrumet C4 i Kristianstad värme och kyla via ett grundvattensystem.

Han fortsätter:

– Vi hoppas att denna satsning kan inspirera både våra besökare och andra fastighetsägare till liknande investeringar.