31 maj 2020
torsdag, 23 maj 2019 10:16

Jimmy Bengtsson, ny koncernchef för Veidekke

Skrivet av 

 

 

 

 

Jimmy Bengtsson tillträder som koncernchef för Veidekke den 1 september 2019.

 

 


Jimmy Bengtsson har utsetts till ny koncernchef och vd för Veidekke ASA. Han efterträder Arne Giske, som har beslutat att gå i pension efter sex år som vd för Veidekke. Jimmy Bengtsson tillträder som vd den 1 september 2019.

 

– Vi är mycket nöjda med att Jimmy har accepterat jobbet som vd för Veidekke. Jimmy har en sällsynt kombination av funktioner som gör honom väl lämpad i rollen som vd. Processen att hitta Veidekkes femte vd har varit noggrann och den har inkluderat både interna och externa kandidater, men i slutändan blev det klart att Jimmy är den bäst kvalificerade kandidaten, säger Veidekkes styrelseordförande Svein Richard Brandtzæg.

 

 

Jimmy Bengtsson, född 1966, är för närvarande vd för Veidekke Sverige sedan år 2016. Jimmy Bengtsson har arbetat länge inom bygg- och anläggningsindustrin och han var från år 2007 chef för Arcona, som köptes av Veidekke år 2013. Före tiden på Arcona hade Bengtsson en lång karriär bakom sig i Skanska Sverige

 

– Jimmy Bengtsson har mer än 30 års erfarenhet inom bygg- och anläggningsindustrin. Genom ständig förbättring av prestandan av de enheter som han har lett, har han visat att han har vad som krävs för att stärka Veidekkes position som en av Skandinaviens största och ledande entreprenörer och fastighetsutvecklare, säger Brandtzæg.


– Jag ser fram emot att utveckla Veidekke tillsammans med alla våra kompetenta och engagerade kollegor i Norge, Sverige och Danmark. Veidekke är ett solitt företag, med en kultur som utnyttjar hela gruppens kollektiva kompetens. Veidekke har allt som behövs för att i utmanande situation kunna bli starkare och konkurrenskraftigare, säger Jimmy Bengtsson.

 

Arne Giske, som tog över som Veidekkes vd  och koncernchef i juni 2013, har bett styrelsen att finna en ny vd. Giske har en lång karriär i Veidekke och han har haft ställning både som CFO och som chef för Veidekkes fastighetsverksamhet innan han blev vd.

 

Veidekke har levererat starka resultat på många områden under de senaste sex åren, säger styrelseordförande Svein Richard Brandtzæg.

 

Veidekkes omsättning har ökat från 20 miljarder NOK till 36 miljarder NOK. Antalet anställda har ökat från 6.250 till fler än 8.500 anställda. Årlig aktieägarnas avkastning (total avkastning) har varit 17,0 procent

 

Veidekkes börsvärde har ökat från 5,8 miljarder NOK till 11,4 miljarder NOK.

 

Antalet allvarliga olyckor har halverats under perioden.