23 augusti 2019
tisdag, 21 maj 2019 13:23

Datscha Footfall lanseras i sommar

Skrivet av 

 

 

 

 

Datscha Footfall analyserar gångtrafik på gator.Till sommaren kommer Datschas nya tjänst lanseras, Datscha Footfall, som ger oss en insikt i hur människor rör sig på gator under olika delar av dygnet.

 

Datscha satsar på transparens och digitalisering vilket ligger helt i linje med att nu erbjuda den kommersiella fastighetsmarknaden att kunna analysera gångtrafiken på våra gator.

 

Datscha ger användaren tillgång till data för registrerade kommersiella fastigheter och kommer att använda leverantören Gyana för att visa en värmekarta av Footfall som visar folkets täthet i stadsområden. Datan är baserad på information från mobiloperatörernas GPSer i kombination med AI.

 

Datscha Footfall kommer göra att användarna förstår det fullständiga sammanhanget och kommer kunna hitta attraktiva nya möjligheter genom att visa Footfall direkt på en karta.

 

– Vi har ofta fått frågan från våra användare om vi skulle kunna koppla flödet av människor till fastigheter och lägen. Vi har arbetat ett tag med att få in denna typ av information i Datscha och vi har undersökt många olika teknologier och källor. Utvecklingen är nu nästan klar och det är superkul att kunna säga att vi släpper Datscha Footfall redan till sommaren. Dessutom gäller vårt partnerskap med leverantören Gyana fler länder så vi kommer kunna rulla ut motsvarande data även på andra marknader, säger Jacob Philipsson, CEO för Datscha.