25 februari 2020
torsdag, 16 maj 2019 14:14

Atrium Ljungberg inviger Forumkvarteret i Uppsala

Skrivet av 

 

 

 

 

Nya Forumkvarteret i Uppsala, med nytt gångstråk och nya butiker, caféer och restauranger, invigs den 25 maj


Efter en intensiv ombyggnadsperiod står Atrium Ljungbergs Forumkvarteret i Uppsala nu klart. Galleriadelen har fått ett tydligare gångstråk och utbudet stärkts med fler nya butiker, caféer och restauranger. De övre våningsplanen i kvarteret har omvandlats till kontorsmiljöer och kompletterats med bostäder. Den 25 maj firas invigningen med en stor kvartersfest. I samband med detta byter Forumgallerian namn till Forumkvarteret.  

 

Atrium Ljungberg har sedan 2017 genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret med syfte att skapa ett dynamiskt innerstadskvarter som lever under dygnets alla timmar. I galleriadelen har ytor frigjorts och ett tydligt, invändigt stråk skapats.

 

– Vår ambition är att Forumkvarteret ska vara ett urbant innerstadskvarter och en mötesplats mitt i city. Här har vi tagit vara på de historiska miljöerna och adderat nytt, kreativt innehåll där vi kombinerar handel med kontorsarbetsplatser, boende och nöje. Vi är glada över att vara i mål och mycket stolta över vårt kvarter som speglar Atrium Ljungbergs långsiktiga arbete med att bygga levande, attraktiva stadsmiljöer, säger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala.

 

Under kvartersfesten bjuds Uppsalaborna på mängder av aktiviteter och musik i och runt om Forumkvarteret. Centrum för aktiviteterna är Forumtorget som för en dag får en gräsmatta med loungemöbler. Torget fylls med foodtrucks, sida vid sida med restaurangernas uteserveringar.

 

Under invigningen kan besökarna även följa arbetet med en ny muralmålning som växer fram i en av ljusgårdarna i galleriadelen eftersom konst och kultur är en viktig del av Atrium Ljungbergs platser. Bakom målningen står konstnärerna Pärra Von Andreasson, Frederik Hesseldahl, Vincent Huibers och Anya Blom.