18 januari 2020
torsdag, 16 maj 2019 09:17

SLP köper logistik i Ljungby om 40.000 kvm

Skrivet av 

 

 

 

 

Stora ägare i Swedish Logistic Property är bland annat från vänster Peter Strand, Erik Selin och Greg Dingizian.

 


Swedish Logistic Property AB har förvärvat en stor logistikfastighet i Ljungby med en uthyrningsbar yta om drygt 40.000 kvm. Den största hyresgästen är PostNord, som hyr cirka 40 procent av ytorna i fastigheten, men det finns också utvecklingspotential i fastigheten i form av vakanta ytor och möjlighet till framtida nybyggnation. Hyresvärdet uppgår till cirka 20 Mkr. Tillträde sker under juni månad.

 

– Vi är glada att kunna förvärva en större fastighet i ett utmärkt logistikläge utmed E4. Fastigheten ger både ett bra initialt kassaflöde och goda möjligheter till ytterligare förädling och expansion framöver, säger Peter Strand som är styrelseordförande i SLP.

 

SLP:s första förvärv var i mars i år då bolaget köpte två fullt uthyrda logistikfastigheter om drygt 7.000 kvm  i Malmöområdet.

 

Vi har redan från början kommunicerat att vi inte har några geografiska begränsningar i Sverige. Förvärvet är ett viktigt steg för SLP, då vi nu i enlighet med vår affärs- och tillväxtstrategi expanderar verksamheten utanför Skåne, fortsätter Peter Strand.