26 februari 2020
tisdag, 23 april 2019 15:26

TM Konsult driver Komatsus fabrikssatsning i Umeå

Skrivet av 

 

Komatsu Forests fabrik på Klockarebäcken i Umeå kommer att omfatta cirka 40.000 kvm.

 

Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner, satsar med hjälp av TM Konsult, på ett nytt fabriksområde på Klockarbäcken i Umeå. Satsningen, som kallas ”KF One”, kommer bli en av de större investeringarna i moderbolaget Komatsu Ltd:s historia, en av de större industriella investeringar som görs i Sverige just nu och det största projekt som TM Konsult varit med och drivit.

 

Komatsu Forest har i dagsläget både huvudkontor och tillverkning i Umeå, där cirka 530 av företagets anställda sitter. Byggstart för den nya fabriken, på totalt närmare 40.000 kvm fördelat på produktionsyta i två plan samt en tillhörande kontorsbyggnad i sex plan, ska ske i maj och planen är att den ska invigas 2021.

 

– Vi ska bygga en framtidssäkrad fabrik, där vi kan lägga grunden för nästa generations skogsmaskiner. I de nya lokalerna kommer vi att kunna samla både tillverkning och utveckling. Vi satsar på en fabrik som tillgodoser vårt behov här och nu, men även ger oss utrymme att växa för framtiden, säger Martin Ärlestig, fabrikschef Komatsu Forest.