2 juni 2020
torsdag, 18 april 2019 13:44

SBB emitterar en hybridobligation om 300 MEUR

Skrivet av 

 

Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

 

 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) har framgångsrikt emitterat en evig hybridobligation om 300 MEUR (cirka 3,15 Mdr kr) på den europeiska kapitalmarknaden. Hybridobligationen, som övertecknades med mer än två gånger den emitterade volymen, har en löptid till första inlösen om 5,25 år med en fast kupong på 4,625 procent. Emission sker den 26 april och notering sker på Euronext Dublin.

 

– Vi är stolta över att ha fått ett så varmt mottagande på den europeiska kapitalmarknaden. Transaktionen är en viktig milstolpe i vår resa mot en BBB-rating och vi ser framemot kommande uppdateringar av vårt kreditbetyg. Likviden från hybridobligation kommer att tillåta oss fokusera på att refinansiera utestående säkerställd skuld samt till investeringar i äldreboenden, LSS-fastigheter och skolor i Norden samt hyresrätter i Sverige, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.


Deutsche Bank agerade struktureringsrådgivare i transaktionen, och Citi, Danske Bank, Deutsche Bank och Nordea agerade Joint Bookrunners.