18 oktober 2019
torsdag, 18 april 2019 13:38

Riksbyggen bygger seniorbostäder i Sigtuna

Skrivet av 

 

Riksbyggens nya seniorboende byggs i kvarteret Trollberget ligger mellan Bonum Brf Trollbacken och det planerade området Sigtuna stadsängar.


Den 25 april är det dags att ta det första spadtaget för Riksbyggens Bonum Brf Trollberget i Sigtuna. Bonum Brf Trollberget kommer att innehålla 40 bostadsrätter som vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Med och tar det första spadtaget är bland andra Mats Weibull, kommunstyrelsens vice ordförande i Sigtuna samt ordförande i bygg- och trafiknämnden och Mårten Lilja, vice vd Riksbyggen.

 

– Sigtuna växer och Riksbyggen vill bidra till kommunens fortsatta tillväxt genom att bygga fler bostäder. Fler seniorbostäder innebär både fler anpassade bostäder för den äldre målgruppen och bidrar samtidigt till öka rörligheten på bostadsmarknaden vilket är viktigt med tanke på den bostadsbrist som finns idag, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad.

 

Kvarteret Trollberget ligger mellan Bonum Brf Trollbacken och det planerade området Sigtuna stadsängar, som kommer att karaktäriseras av småskalig kvartersbebyggelse med stadskaraktär. Trollberget är format som en hästsko, med en grön gård som öppnar sig mot söder och Trollbacken.

 

Bonum Brf Trollbacken innehåller 40 lägenheter i storlekarna 2–4 rum och kök. Alla lägenheter har egen inglasad balkong eller uteplats. Vissa har till och med dubbla balkonger – en i morgonsol och en i kvällssol.

 

Riksbyggens Bonum seniorboende är en riktig framgångssaga. Den första skissen till Bonum ritades 2006 och 2008 startades konceptet officiellt. Idag är cirka 1.200 Bonum-bostäder inflyttade runt om i landet. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor.