1 juni 2020
tisdag, 09 april 2019 11:16

Galären bygger ut för Rikshem i Luleå

Skrivet av 

 

Rikshems nya lokaler i centrala Luleå. Foto: Jennie Pettersson
Rikshem hyr sedan tidigare kontor hos Galären. Nu har Rikshem tecknat avtal om nya lokaler på Skutviken. Av totalt 700 kvm, är drygt 400 kvm nyproduktion.

 


År 2015 etablerade sig Rikshem som en ny aktör på Luleås bostadsmarknad och är idag en av kommunens större fastighetsägare. Rikshem har sitt kontor i en av Galärens fastigheter inne i centrum. Nu finns behov av en större lokal och i slutet av året går flytten till Skutviken.

 


– I takt med att vi utvecklas i Luleå har vi behov av en lokal planerad utifrån vår verksamhet, säger Ulf Ohlsson, fastighetschef på Rikshem i Luleå. Läget på Skutviken och Gammelstadsvägen är en bra utgångspunkt varifrån vi enkelt kan nå ut till alla våra fastighetsområden.

 

Lokalen har utformats tillsammans med Galären och Tirsén & Aili Arkitekter för att passa verksamhetens behov.

 


De nya lokalerna utgör cirka 700 kvm, varav drygt 400 kvm avser nyproduktion. När lokalen står klar ska den bland annat inrymma kundmottagning, kontor, konferensrum, omklädningsrum samt plats för uppställning och laddning av bilar.

 


Både Riksbyggen och Heimstaden finns sedan tidigare på samma fastighet.

 


– Vi känner oss stolta över att få hyra ut lokaler till kollegor i branschen, säger Vincent Lundahl på Galären som varit delaktig i uthyrningen. Att vi nu dessutom har ett kluster av kollegor på samma fastighet och att samtliga aktörer väljer att satsa i Luleå är extra roligt, berättar Vincent Lundahl.

 


Om- och nybyggnationerna för Rikshem kräver några månader av projektering och byggtid. I dagarna har entreprenörerna SA Englund, Elcom, Ivab och Assemblin handlats upp till projektet.