28 januari 2020
fredag, 05 april 2019 11:28

Wilfast och NRP i nya affärer

Skrivet av 

 

Mattias Wilson, vd för Wilfast.Wilfast har, tillsammans med norska NRP (Ness, Risan & Partners), genomfört ett förvärv av en logistikfastighet om cirka 20.000 kvm utanför Helsingfors i Finland.
Förutom att vara medinvesterare i projektet har Wilfast även varit ansvarig för DD-processen.


– Det är en nybyggd logistikfastighet på vår nordiska hemmamarknad som passar väl in i vårt huvudsegment logistikfastigheter, säger Mattias Wilson, vd för Wilfast.

Nyligen sålde även Wilfast och NRP tre industrifastigheter om sammanlagt 37.000 kvm till Logistri Fastighets AB. Fastigheterna ligger i Trelleborg, Härryda och Falköping.

Wilfast och NRP har haft ett nära samarbete med sedan 2001. Totalt har parterna genom åren  genomfört fastighetsaffärer överstigande 20 Mdr kr.

Tidigare i år medverkade Wilfast även i en internationell försäljning av en stor fastighetsportfölj med åtta logistikfastigheter om 400.000 kvm i Sverige och Danmark med ett fastighetsvärde överstigande 4 Mdr kr.

I detta fall fick Wilfast på uppdrag av NRP och de nya ägarna fortsatt förtroende att förvalta fastigheterna.

– Det är fastigheter som vi känner väl och där vi ser en fortsatt utvecklingspotential. Det är genom att skapa mervärden för såväl investerare som hyresgäster som vi blir en attraktiv och heltäckande partner när det gäller frågor som rör förvärv, förvaltning och utveckling av fastigheter, säger Mattias Wilson.