18 oktober 2019
tisdag, 02 april 2019 08:40

Blackstone/Scius Partners köper av AFA för 2 Mdr

Skrivet av 

 

Fastigheten Skjutsgossen 12, omfattande 34.000 kvm på Rosenlundsgatan 5-13 och Torkel Knutssonsgatan 22-24, nära Mariatorget på Södermalm, är fullt uthyrd till framförallt Circle K (före detta Statoil) och Polismyndigheten.


Scius fortsätter att göra affärer med AFA Sjukförsäkringsaktiebolag. För ett par veckor sedan förvärvade Scius tillsammans med amerikanska Angelo Gordon Barnängen 6 på Södermalm för cirka 600 Mkr. Nu köper Scius med partnern Blackstone, en av AFA:s största fastigheter, Skjutsgossen 12 på Södermalm, omfattande 34.000 kvm. Ingen köpeskilling har meddelats, men Fastighetsaktien bedömer den till cirka 2 Mdr kr.

 

Skjutsgossen 12 uppfördes år 1965 och omfattar cirka 34.000 kvm, nära Mariatorget på Södermalm.

 

– Vi är övertygade om att Stockholm är en av Europas viktigaste marknader och vi är därför glada vi kan göra ytterligare en investering i Stockholm, säger James Seppala på Blackstone i en kommentar.

 

– Vi ser en meningsfull potential att ytterligare uppgradera denna kontorsfastighet för att möta den växande efterfrågan på förstklassiga kontorslokaler på Södermalm för en fastighet belägen i ett av Stockholms mest attraktiva och spännande områden, säger Mikael Freudmann på Scius.

 

AFA förvärvade Skjutsgossen 12 av Fabege i december 2005 för 1.036 Mkr samtidigt som Fabege köpte Läraren 5 vid Norra Bantorget för 225 Mkr av AFA.

 

– Vi har ägt fastigheten sedan 2005 och vi har byggt om den för Circle K (före detta Statoil) och Polismyndigheten. Fastigheten är fullt uthyrd och vi tycker att det är lämpligt att en ny ägare kan vidareutveckla den, säger Anna Berfenstam, transaktionschef AFA Fastigheter.

 


L & L Advokatbyrå var rådgivare åt AFA medan Roschier var rådgivare åt Scius och Blackstone.