22 januari 2020
onsdag, 27 mars 2019 14:47

Castellums Eminent först med WELL-registrering

Skrivet av 

 

Castellums fastigheten Eminent i Hyllie, Malmö, omfattar 10.000 kvm fördelat på sju plan och inrymmer även bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. 

 

Castellums nybyggda fastighet Eminent i Malmö är Nordens första WELL-registrerade kontorshus. Intresset för fastigheten har varit stort och mellan april och augusti flyttar Boozt, Mindpark, Pergo, Diaverum, Puls & Träning och Icopal in i på totalt 10.000 kvm – och därmed är fastigheten fullt uthyrd.

 

WELL-certifieringen utgår ifrån sju delar som alla påverkar hälsan: luft, vatten, ljus och ljud samt kost, motion och välbefinnande.

 

– Det är glädjande att allt fler arbetsgivare förstår värdet av att investera i sina medarbetares välmående. Vinsterna är många, som färre sjukskrivningar och stressrelaterade sjukdomar. Friska och nöjda medarbetare presterar bättre och höjer därmed företagets lönsamhet, säger Henrik Saxborn, koncernchef för Castellum.

 

Med enbart 15 minuters tågresa från Köpenhamns flygplats Kastrup och ett par minuter från Malmö Central är det snabbt och lätt att ta sig till Eminent, som ligger mitt i den expansiva stadsdelen Hyllie. För cykelpendlarna finns dessutom ett välutrustat cykelgarage med omklädningsrum och möjlighet att reparera sin cykel, för att helt i linje med WELL stimulera till vardagsmotion. Förutom WELL Guld är Eminent även certifierat med Miljöbyggnad Guld.

 

Fastigheten Eminent i Hyllie, Malmö, omfattar 10.000 kvm fördelat på sju plan och inrymmer även bistro, gym, gemensamma konferenslokaler och coworking. Dessutom har fastigheten en gemensam takterrass med odlingar till bistron och utearbetsplatser.