23 oktober 2019
måndag, 11 mars 2019 11:53

NCC säljer projekt i Köpenhamn till Deka

Skrivet av 

 

Kontorsprojektet Flintholm II i Köpenhamn, omfattande 9.800 kvm, ska bli ett huvudkontor för konsultföretaget EY i november i år.

 

 


NCC säljer kontorsprojektet Flintholm II, huvudkontor till konsultföretaget EY i Köpenhamn, till tyska Deka Immobilien för cirka 460 Mkr.

 

Projektet ligger i Frederiksberg, en del av Köpenhamn där NCC utvecklat och bygger ett nytt huvudkontor till konsultföretaget EY.

 

– I Flintholm har vi utvecklat ett unikt huvudkontorsprojekt i nära samarbete med vår hyresgäst EY som kommer att flytta in i ett nytt attraktivt huvudkontor senare i år. Vi är glada att Deka Immobilien valt att förvärva projektet som ligger i ett spännande utvecklingsområde i Köpenhamn, säger Ole Faurby, chef NCC Property Development Danmark.

 

Kontoret omfattar cirka 9.800 kvm uthyrningsbar yta och cirka 160 parkeringsplatser. Projektet beräknas vara färdigställt i november 2019.

 

Deka Immobilien är asset manager åt en tysk fond som förvärvar projektet för ett underliggande fastighetsvärde om cirka 460 Mkr. Vid försäljningen uppgår uthyrningsgraden till 100 procent. Försäljningen beräknas ge en positiv resultatpåverkan i fjärde kvartalet 2019 för affärsområdet NCC Property Development.

 

Avsikten är att certifiera projektet enligt den internationella miljöcertifieringen DGNB, nivå guld. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.