23 oktober 2019
tisdag, 05 mars 2019 12:57

Blackstone/Areim hyr ut till skola i Tomteboda

Skrivet av 

 

Tomteboda postterminal uppfördes mellan 1980 och 1983 av Byggnadsstyrelsen. År 2015 avvecklades postterminalen.

 


Utbildningsföretaget Thorengruppen hyr 8.500 kvm av Blackstone och Areim i den före detta postterminalen Tomteboda i Solna. Idag ägs Tomteboda av Areim och Blackstone och förvaltas av Obligo Real Estate.

 

Thorengruppen, etablerar fyra skolor i Tomteboda, vilka är dels restaurangskolan Astar, som öppnade i januari i år, och i lokaler om cirka 2.000 kvm, dels de tre skolorna, Thoren Business School, Thoren Innovation School och Yrkesgymnasiet, som kommer att flyttar in i etapper under de kommande två åren. Totalt kommer dessa skolor ha cirka 1.000 studenter och 85 heltidsanställda.

 

Tometeboda postterminal uppfördes mellan 1980 och 1983 för Byggnadsstyrelsen. Byggnaden, som har räknats som en av Sveriges enskilt största byggnader, ritades av Rosenbergs Arkitekter. När postterminalens verksamhet upphörde under år 2015 har lokalerna börjat hyras ut till andra verksamheter, bland annat till Storstockholms Lokaltrafik som har hyrt cirka för 30.000 av byggnadens totalt cirka 100.000 kvm.

 

– Vi rekonstruerar Tomteboda så att fastigheten återigen blir en modern och flexibel produkt som möter hyresgästernas behov och krav, både nu och långt in i framtiden. Egendomen, liksom det omgivande friluftsområdet, genomgår en massiv omvandling under de kommande åren och vi investerar betydande belopp för att göra Tomteboda riktigt attraktivt för nya och befintliga hyresgäster. Våra ambitioner är extremt höga, säger Morten Wettergreen på Obligo.

 

Efter uthyrningen till Thorengruppen och andra nyligen gjorda uthyrningar har Tomteboda ca 15.000 kvm lediga lokaler. Majoriteten av denna yta utgörs av en tåghall tack vare sitt centrala läge lämpar sig särskilt väl för stadens logistiska leverantörer och/eller tågrelaterade verksamheter, som kommer att gynnas av de fyra järnvägsspåren på cirka 180 meter.

 

Fastigheten har direktåtkomst till Essingeleden och ligger inom gångavstånd från lokala buss- och tunnelbanestationer.