19 november 2019
fredag, 15 februari 2019 17:19

Intea och Vitartes uppför Sahlgrenska Life

Skrivet av 

 

Sahlgrenska Life, sett från öst.

 Intea Fastigheter och Vitartes har inlett samarbete för att uppföra hus 2 och 3 i projektet Sahlgrenska Life i Göteborg. Sahlgrenska Life omfattar specialanpassade lokaler för life science, högspecialiserad vård, avancerad forskning, utbildning samt näringslivsutveckling. De nya byggnaderna kommer att sammanlänka Sahlgrenska Universitetssjukhuset och de medicinska institutionerna på Medicinareberget.

 

Projektet har utvecklats av Vitartes tillsammans med Västfastigheter, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Göteborgs universitet. Projektet som pågått i ett antal år har nyligen gått in i en intensivare fas. Vitartes ska fortsätta att utveckla hus 2 och 3 tillsammans med Intea som också blir den långsiktiga ägaren.

 

– Utöver lokaler för rättsväsende och högskolor är sjukvård ett prioriterat tillväxtområde för Intea. Att få vara med redan i projektets tidiga fas ger oss ypperliga möjligheter att anpassa och förbereda de nya husen för en långsiktig egen förvaltning, säger Christian Haglund på Intea.

 

Hus 2 och 3 kommer att innehåll lokaler om cirka 55.000 kvm. Projektering pågår och byggstart beräknas ske till våren 2021 med färdigställande år 2024.

 

– Vi har arbetat länge med att skapa förutsättningar för ett translationellt center i ett strategiskt läge i Göteborg. Nu har vi rätt läge och rätt samarbetspartner för att ta nästa kliv mot att uppnå vår vision, säger Steinar Stokke.

 

I december i fjol köpte SveaNor Hemsö Fastighets aktiepost i Vitartes AB, vilket innebär att Vitartes nu kan inleda andra samarbeten. Hemsö kvarstår som delägare och samarbetspart i Vitartes projekt i Hagastaden.