22 januari 2020
torsdag, 07 februari 2019 13:19

AM1 säljer i Hyllie till Skanska

Skrivet av 

 

Fastigheten Malmö Hyllie 20:1 ska fyllas med 40.000 kvm blandstad. Konceptvy: Tengbom.

 AM1 Fastigheter avtalar med Skanska om försäljning av fastigheten Malmö Hyllie 20:1, vilken beräknas omfatta cirka 400 bostäder i form av flerfamiljshus, radhus och äldreboende samt 12.700 kvm kontor, förskola, service och parkeringshus. Detaljplaneändringen beräknas påbörjas tidigast nästa år.


– När vi tillsammans med vår strategiska samarbetspartner Kian Properties påbörjade detaljplaneändringen av fastigheten anlitade vi Tengbom för att hjälpa oss att utveckla ett hållbart och unikt projekt i Hyllie. Genom att komplettera befintligt bostadsutbud och tillföra flera skalor av offentliga och privata rum bidrar de tilltänkta kvarteren till att höja Hyllies attraktionskraft och integration med angränsande stadsdelar, säger Amir Matin, AM1 Fastigheter.


Han fortsätter:
– Vi är därför mycket glada över att just Skanska går in som ägare och fastighetsutvecklare för projektet. Deras samlade kompetens inom bostadsutveckling och kommersiell fastighetsutveckling är sedan länge meriterande och det känns extra roligt att lämna över ett för oss mycket fint projekt i deras händer.