26 mars 2019
tisdag, 15 januari 2019 13:02

Atrium Ljungberg avtalar med Jysk i Mobilia

Skrivet av 

 


Atrium Ljungberg fortsätter att utveckla Mobilia Köpcentrum & Handelskvarter i centrala Malmö. Fotograf: Manne Widung
Atrium Ljungberg hyr ut cirka 1.800 kvm butiksyta till heminredningskedjan Jysk i Mobilia i Malmö. Butiken öppnar i september och kommer att utformas enligt Jysks nya koncept med fokus på inspiration och design.

– Vi är väldigt glada över den starka utvecklingen i Mobilia, som under 2018 hade 14 miljoner besökare. Atrium Ljungberg har stort fokus på hållbar stadsutveckling och att skapa platser där människor trivs och vill vara. Jysk är ett starkt varumärke med en bred kundgrupp och butiken blir ett bra komplement till Mobilias övriga utbud, säger Anders Murmark, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Malmö.

Jysk omfattar totalt drygt 2.600 butiker i 50 olika länder, varav 142 butiker i Sverige. Bolagets strategi är att satsa på fysiska butiker för att komma nära kunderna i alla länder som bolaget är verksamt i – en strategi som har fått stor uppmärksamhet i ljuset av den växande e-handeln.

– Vi har länge velat flytta från vår nuvarande placering på Trelleborgsvägen till Mobilia, där det finns en attraktiv koncentration av handel. Flytten till Mobilia blir ännu ett steg i vår målsättning att utveckla och förnya vårt butiksnät och gör att vi kommer ännu närmre våra kunder, säger Carsten Lönne, etableringschef vid Jysk Sverige.

Under 2019 fortsätter Atrium Ljungberg utvecklingen av Mobilia med det fortsatta uppförandet av det så kallade Torghuset, som omfattar 16.000 kvm och ska invigas under 2020. Några av de hyresgäster som ska flytta in i huset är Nordisk Film och Funnys äventyr – är ett kulturhus för barn där lärande, läsande och lek står i fokus. Torghuset kommer även att innehålla 74 hyreslägenheter.