18 januari 2020
tisdag, 18 december 2018 11:49

Jollyroom hyr 35.000 kvm av Castellum

Skrivet av 

E-handelsbolaget Jollyroom ökar sin lagerkapacitet i Hisingen Logistikpark till totalt cirka 55.000 kvm.

 

 


Castellum startar nybyggnation av etapp 2 i Hisingen Logistikpark med ett strategiskt läge nära Göteborgs Hamn. E-handelsbolaget Jollyroom har tecknat hyresavtal för hela etappen om 35.000 kvm. Investeringen beräknas uppgå till cirka 300 Mkr inklusive markförvärv. Hyresavtalet innebär en årlig hyresintäkt om cirka 24 Mkr.

– Tack vare vår omfattande logistikportfölj har vi möjlighet att vara en del av Jollyrooms fantastiska tillväxtresa. Jollyrooms samlade etablering i Hisingen Logistikpark innebär att de hyr Nordens största e-handelslager hos Castellum i Göteborg, säger Mariette Hilmersson, vd Region Väst i Castellum.

Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd under andra kvartalet 2020 och Jollyrom utökar därmed sin lagerkapacitet i Hisingen Logistikpark till totalt cirka 55.000 kvm.

– Det finns inte ytor stora nog för oss i Göteborgsområdet. Därför behöver vi ta saken i egna händer och tillsammans med våra fastighetspartners bygga fastigheter som kan bära vår expansiva tillväxt. Detta kommer att bli vårt största lager hittills och kommer även att vara ett av de största byggprojekten som genomförs i Norden 2019, säger Ole Sauar, vd och majoritetsägare av Jollyroom.