23 augusti 2019
fredag, 14 december 2018 16:09

NPRO köper Vinmonopolet i Hasle, Oslo

Skrivet av 
alt
Vinmonopolet i Oslo ska förvandlas av Norwegian Property till ett handelsområde med 223 lägenheter.

 

Norwegian Property har ingått ett avtal om köp av Vinslottet (Vinmonopolets gamla fabrik vid Hasle). Säljare är Profier AS och Hasle Utvikling AS, ägd av Höegh Eiendom AS. Efter pågående uppgradering är fastigheten utrustad med ett handelsområde om 8.810 kvm BTA på första våningen och 47 p-platser i nedre våningen. På den andra våningen är över 223 lägenheter färdigställda, varav de flesta säljs nu.

 

NPRO övertar alla aktier i Hasle Line Bygg 01 AS, inklusive 100 procent av aktierna i Hasle Line Bygg 01 Næring AS. Transaktionen är uppbyggd som en forward-transaktion. Köpeskillingen för aktierna är MNOK 222 (232 Mkr). Köpeskillingen bygger på ett överenskommet värde för industriområden efter slutförandet om 308,5 MNOK (325 Mkr), och försäljningspriset för 223 lägenheter är cirka 1.230 MNOK (1.296 Mkr). Tillträde är planerat till den 21 december 2018.

 

Förväntad slutförande av affärslokalerna ska ske under fjärde kvartalet 2019, lägenheterna kommer att färdigställas under fjärde kvartalet 2019 och under andra kvartalet 2020. Fastigheten har ett centralt läge på Hasle med närhet till lägenheter, kontor och hotell, liksom med kort avstånd till tunnelbanan.

 

Bent Oustad, vd för NPRO säger i en kommentar:
– Förvärvet överensstämmer med NPROs ambition att återvinna kapitalet som frigjordes genom försäljningen i Stavanger för att växa inom våra kärnområden. Vi tror att vi har god kompetens för att bygga bostäder, tillsammans kontor och handel, efter flera år av erfarenhet med Aker Brygge. Denna kunskap vi ser ett bra tillfälle att utnyttja på Hasle. Vi anser också att hela området Hasle är intressant med många nya kontorsbyggnader, hotell och bostäder. Dessutom gillar vi den här byggnaden, dess infrastruktur och arkitektur särskilt bra.

 

Kristen Rikter-Svendsen i Profier AS, säger i en kommenterar:
Hasle Handelshus och Vinslottet i Hasle, behöver en långsiktig ägare som förstår att äga en historisk byggnad med bostäder och kommersiella verksamhet under samma tak. NPRO är sålunda en perfekt aktör som nu kan ägna sig åt byggnaden medan den är under utveckling.