23 augusti 2019
torsdag, 13 december 2018 17:27

Stena och Attendo bygger i Tynnered

Skrivet av 
alt
Stena Fastigheter Göteborg och Attendo utvecklar Tynnered tillsammans med ett nytt äldreboende ritat av Fredblad arkitekter.

 

Sommaren 2021 ska ett nytt äldreboende med 96 lägenheter på Smaragdgatan i stadsdelen Tynnered, Göteborg, stå klart. Bakom satsningen står Stena Fastigheter Göteborg och Attendo.

 

– Det är väldigt roligt att Stena Fastigheter, som tar ett stort socialt ansvar i stadsdelen, nu även satsar på äldreboende. Det finns ett stort behov av äldreboendeplatser i staden de närmaste åren så detta blir ett viktigt tillskott, säger Maria Lejerstedt, stadsdelsdirektör för stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg.

 

Stena och Attendo har valt att teckna ett socialt avtal, vilket bland annat innebär en extra satsning på sociala aktiviteter för att öka integreringen mellan de som bor på äldreboendet och hyresgästerna i bostadsområdet samt att skapa arbetstillfällen för personer boende i närområdet.

 

– Vi är glada över att Attendo vill utveckla Tynnered tillsammans med oss. Vi satsar på Tynnered och sedan lång tid tillbaka engagerar vi oss i områdets utveckling. Nu bidrar vi även till ökat antal arbetstillfällen, säger Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg.

 

Förutom äldreboendet bygger Stena 270 nya bostäder och en förskola i Tynnered