21 mars 2019
torsdag, 13 december 2018 16:58

Västerkulla köper Hotel Bergmästaren i Falun

Skrivet av 
alt
Hotel Bergmästaren i Falun omfattar 85 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar.

 

Västerkulla Hotell har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Bergmästaren 22 i centrala Falun. Fastigheten bedöms tillträdas under februari 2019.

Hotellfastigheten uppfördes i två etapper, 1930 respektive 1985, och har därefter genomgått en omfattande uppgradering under åren 2013 till 2015 i samband med Skid-VM i Falun. Hyresgäst är Clarion Collection Hotel Bergmästaren. Totalt innehåller fastigheten 2.800 kvm som bland annat fördelas på 85 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar. Hotellet rankas av Tripadvisor som det bästa hotellet av Faluns samtliga hotell.

 

Faluns hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar ett genomsnittligt pris per tillgängligt rum, RevPAR, som ligger i nivå med riksgenomsnittet.

Pangea har varit köparens rådgivare.

 

– Det här är återigen ett väldigt fint och bra förvärv bland annat för att det breddar vår hotellportfölj till att även omfatta Dalarna. Förvärvet visar även vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är tydligt och klart som på sikt är att förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 Mdr kr, säger Clas Hjorth, vd för Västerkulla Hotell Holding AB.