26 mars 2019
onsdag, 12 december 2018 12:21

Skanska säljer vårdboende för 240 Mkr i Växjö

Skrivet av 
alt
Nordiska Vårdhem tar över ägandet av det äldreboende som Skanska har byggt på Södra Järnvägsgatan i Växjö.


Skanska har sålt ett äldreboende på Södra Järnvägsgatan i Växjö för cirka 240 Mkr. Köpare är Nordiska Vårdhem AB, Northern Horizons vårdfastighetsfond, och hyresgäst är Humana. Transaktionen bokförs av Skanska Projektutveckling Kommersiellt i det fjärde kvartalet 2018. Äldreboendet är i drift sedan juni 2017 och tillträde sker 31 januari 2019.
    

Projektet omfattar ett äldreboende med ett 70-tal lägenheter fördelat på fyra våningar. På taket finns en takterrass och ett litet växthus för de boende. Det rör sig om ett traditionellt äldreboende med mycket högt miljöfokus. Byggnaden som Skanska har utvecklat har i Skanskas interna miljöklassificering nått upp till miljöklass mörkgrönt. Den egenutvecklade miljöklassificering har tagits fram för att stretcha miljötänket ytterligare i de egenutvecklade projekten. Målet är också att äldreboendet ska bli miljöcertifierat enligt LEED på platinanivå.
    

– Vi är glada över att Northern Horizon och Skanska har kommit överens i ytterligare en affär. De kommer in som långsiktig förvaltare av denna byggnad, säger Joakim Åkesson, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.
    

– Vi är nöjda över att kunna fortsätta sin expansion inom äldreboende genom att förvärva ytterligare en högklassig byggnad av Skanska och ser fram emot ett gott samarbete med Humana, säger Christopher af Trampe, Sverigechef på Northern Horizon.