17 augusti 2019
torsdag, 06 december 2018 15:31

HEBA köper projekt i Silverdal av Skanska

Skrivet av 
alt
HEBA köper ett projekt av Skanska Hyresbostäder som ligger inom kvarteret Murklan i Silverdal, Sollentuna, och omfattar 52 hyreslägenheter.

 

HEBA Fastighets AB förvärvar ett bostadsprojekt av Skanska Hyresbostäder. Fastigheten är belägen inom kvarteret Murklan i Silverdal, Sollentuna, och omfattar 52 hyreslägenheter. Totalt investerar HEBA 179 Mkr i projektet varav 173 Mkr avser avtalet med Skanska.

 

Bostadsprojektet omfattar 4.690 kvm BTA består av fyra huskroppar som är 2-plans lamellhus med den tredje våningen i etage till de större lägenheterna. I affären ingår även 26 parkeringsplatser. Affären genomförs som en bolagsaffär och HEBA tillträder aktierna och därmed indirekt fastigheten i samband med färdigställandet av projektet under det fjärde kvartalet 2020, då även inflyttning sker.

 

– Sollentuna är en kommun i tillväxt och HEBA är gärna med och växer där. Med detta fastighetsförvärv ökar vi vårt fastighetsbestånd i Sollentuna, där vi sedan tidigare har ett äldreboende, säger Patrik Emanuelsson, vd HEBA Fastighets AB.