17 januari 2020
måndag, 03 december 2018 16:37

Anders Kupsu slutar på Skandia

Skrivet av 
alt
Efter nio år som vd för Skandia Fastigheter kommer Anders Kupsu, 56 år, att sluta som vd, senast i maj 2019. Han kommer fortsätta i branschen, dock i mindre skala.

 

Efter nio år som vd för Skandia Fastigheter, har Anders Kupsu, 56, informerat styrelsen om att han önskar lämna sitt uppdrag i bolaget. Med anledning av detta påbörjas nu rekryteringen av en ny vd, och tills dess att en efterträdare har utsetts arbetar Anders Kupsu vidare på oförändrat sätt, dock som längst till och med maj 2019.

 

Under Anders Kupsus tid i Skandia Fastigheter har bolaget levererat en totalavkastning över snittet i branschen samtidigt som portföljens värde har stigit från 30 Mdr kr till dagens cirka 56 Mdr kr. Under Kupsus ledning har även Skandia Fastigheters strategiska arbete med hållbarhetsfrågor och hållbarhetscertifieringar av fastigheter har blivit en prioriterad del av verksamheten, liksom att arbetet med att driva långsiktiga stadsutvecklingsprojekt har fått ett större fokus. Dessutom har Skandias fastighetsportfölj breddats från att innehålla kontor, bostäder och köpcentrum till att också inbegripa samhällsfastigheter.

 

– Det här är inte ett beslut jag fattat över en natt, utan resultatet av en tids reflektioner och prioriteringar. Efter nio spännande och fantastiska år som vd här på Skandia Fastigheter, och dessförinnan 20 år i olika chefsroller inom Skanska, tänker jag nu vara ledig en tid och målet är att sedan fortsätta att jobba vidare i branschen, men i mindre skala, säger Anders Kupsu.