17 september 2019
måndag, 03 december 2018 16:30

Amasten planerar 70 lägenheter i Ö-vik

Skrivet av 
alt
Interiör från en lägenhet byggd enligt Amastens koncept Riki.

 

Amasten har för avsikt att bygga 70 lägenheter på Sörliden i centrala Örnsköldsvik. Lägenheterna uppförs enligt bolagets koncept Riki med balkonger i sydvästlig riktning mot havet. Planen är att lägenheterna ska stå klara till våren 2020.

 

Amastens produkt Riki-huset erbjuder bra bostäder som byggs på ett kostnadseffektivt och nytt sätt genom en industriell process. Produktionstiden från färdigt bygglov till inflyttning är cirka tio månader.

 

– Intresset för Riki-huset som produkt är starkt. Örnsköldsvik har en stark företagandetradition med stort utvecklingsfokus. Lägenhetsprojektet är mycket spännande och har en arkitektur som är inspirerad av orten, säger Ellen Reichard, affärsutvecklingschef Amasten.

 

– Vi har en ambition att möjliggöra byggande av lägenheter för alla och Riki-huset är ett intressant koncept med fokus på effektiva och funktionella boendeytor. Jag tror definitivt att många som önskar ett centralt boende kommer att tilltalas av detta koncept i kombination med närheten till stadskärnan, säger Marcus Elfving, fastighetsstrateg på Örnsköldsviks kommun.