23 augusti 2019
onsdag, 28 november 2018 18:18

Jens Engwall lämnar Hemfosas styrelse

Skrivet av 
alt
Jens Engwall, vd för Nyfosa.

 

Jens Engwall har meddelat att han lämnar Hemfosas styrelse för att fullt ut fokusera på uppdraget som vd och styrelseledamot i Nyfosa.

 

Jens Engwall utsågs till vd i Nyfosa den 25 april och har sedan dess, under processen med att dela ut och notera Nyfosa på Nasdaq Stockholm, fortsatt som styrelseledamot i Hemfosa. För att kunna fokusera på uppdraget som vd och styrelseledamot i Nyfosa och låta Hemfosa självständigt fortsätta utvecklingen som specialist på samhällsfastigheter meddelar han att han nu lämnar Hemfosas styrelse.  

 

– Jens Engwall har som grundare, styrelseledamot och vd i Hemfosa under 2009-2018 varit mycket viktig för Hemfosas utveckling och har bidragit till att stora värden skapats. Detta illustreras väl av att bolagets fastighetsbestånd (inklusive Nyfosa) under dessa år vuxit från noll till att representera ett fastighetsvärde om 51 Mdr kr per den 30 september 2018. Efter uppdelningen av Hemfosa-koncernen i två specialiserade bolag är det ett naturligt steg att Jens Engwall framåt fokuserar på uppdraget som vd och styrelseledamot i Nyfosa. Vi ser fram emot att tillvarata Hemfosas fulla potential inom samhällssegmentet under ledning av vd Caroline Arehult, som ett av de ledande samhällsfastighetsbolagen i Norden, säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa.