21 mars 2019
onsdag, 28 november 2018 12:47

Veidekke bildar bolag för kommersiell utveckling

Skrivet av 
alt

Arve Nyhus, STOS, Olof Johansson, STOS, Per-Martin Eriksson, vd Veidekke Bostad, Kjell Cederstrand, finanschef, Veidekke Bostad, Jörgen Wiese Porsmyr, Divisionschef Projektutveckling Skandinavien, Veidekke och Torbjörn Wiberg, vd Veidekke Kommersiellt.


Tidigare i år startade Veidekke Bostad utveckling av hyresrätter. Nu tas nästa steg för att bredda basen för affärsverksamheten. Tillsammans med STOS Fastigheter bildar Veidekke Bostad bolaget Veidekke Kommersiellt AB, som även blir en egen affärsenhet inom Veidekke. Bolaget ska koncentrera sig på utveckling av kontor, samhällsfastigheter och hotell med särskilt fokus på storstadsregionerna. Vd för det gemensamma bolaget blir Torbjörn Wiberg, som har lång erfarenhet från flera ledande befattningar i fastighetsbranschen och stor erfarenhet av kommersiell fastighetsutveckling.
    

– Kommersiell fastighetsutveckling är något vi tittat på en längre tid. Vi ser det som en viktig pusselbit i diversifieringen av vår portfölj och också som viktig i genomförandet av större utvecklingsprojekt, säger Per-Martin Eriksson, vd på Veidekke Bostad.
    

Bolaget Veidekke Kommersiellt, som bildas i formen av ett joint venture med STOS Fastigheter, ska på sikt fasas in helt i Veidekke-strukturen.
    

– Vi ser Veidekke som en perfekt partner för en långsiktig satsning och ser fram emot att möta en marknad med intressanta och spännande affärsmöjligheter inom kommersiell fastighetsutveckling, säger Olof Johansson, vd för STOS Fastigheter.
    

STOS bidrar, förutom med stort branschkunnande, med personella resurser och goda kontakter med potentiella hyresgäster och framtida investerare. Tanken är att utveckla kommersiella fastigheter i samspel med Veidekkes kommersiella entreprenadverksamhet, som sedan hyrs ut och säljs till långsiktiga investerare.
    

– Vi har en stark och väl fungerande entreprenadverksamhet som har kapacitet och förmåga att genomföra stora och komplexa projekt. Med den här lösningen blir vi ännu starkare tillsammans, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef för Bygg kommersiellt på Veidekke.