21 mars 2019
tisdag, 27 november 2018 08:18

EQT lägger kontantbud på Stendörren

Skrivet av 
alt
Conni Jonsson, f. 1960, är styrelseordförande i EQT.

 

EQT, har via Chicago Holding, lagt ett kontantbud på Stendörren om 100,25 kronor per aktie, vilket värderar bolaget till drygt 2,8 Mdr kr. Budet motsvarar en premie på 3,8 procent jämfört med stängningskursen för B-aktien på Stockholmsbörsen den 26 november och 9,7 procent jämfört med det volymviktade snittpriset om 91:30 kronor för B-aktien på Stockholmsbörsen under de 20 handelsdagarna. Ägare med 50,1 procent av rösterna har accepterat kontantbudet. Dessa storägare är Kvalitena, Hummelsboshom, Knut Pousette, Hans Lycketorp och Seth Liebermann.

 

I ett pressmeddelande sägs att EQT Real Estate är en investeringsrådgivare som har långvarig erfarenhet från svenska verksamhets- och logistikfastigheter och bolaget är övertygade om att deras expertis och engagemang inom fastighetssektorn kommer bidra till den framtida utvecklingen av Stendörren. EQT Real Estate har för avsikt att fortsätta att investera i och utveckla verksamheten samt erbjuda ett långsiktigt ägande, vilket är positivt för utvecklingen av Stendörren, dess ledning, anställda och kunder.

 

Länk till pressmeddelandet:

http://news.cision.com/se/eqt-ab/r/eqt-real-estate-offentliggor--genom-chicago-holding-ab--ett-kontant-offentligt-uppkopserbjudande-til,c2682769