21 mars 2019
måndag, 19 november 2018 12:27

ED Bygg ska bygga 290 bostäder åt Stångåstaden

Skrivet av 
alt

Stångåstaden kommer att bygga totalt 290 lägenheter i kvarteret Lugnet i Ebbepark.


ED Bygg Sverige AB utökar samarbetet med kommunägda Stångåstaden i Linköping och tecknar avtal om bostadsprojektet kv. Lugnet i Ebbepark. Projektet ligger i ett strategiskt läge mellan Linköpings centrum, universitetet och Science Park Mjärdevi. Byggstart sker under 2019 och projektet beräknas vara helt färdigbyggt under 2022.
    

– Vi vill verka i de stora och expansiva kommunerna. Vi ser tilldelningen av detta projekt som ett bevis på att vi ligger i framkant som entreprenör. Genom att nå upp till kraven om att bygga kostnads- och energieffektivt med stor miljöhänsyn stärker vi vår position på marknaden. Vi har utvecklat ett bra samarbete med Stångåstaden och är stolta över att få vara en del av detta spännande projekt, säger Eddy Demir, vd ED Bygg.
    

Totalt omfattar projektet 290 bostäder i tre kvarter med ett sammanhängande garageplan under alla kvarteren. Kvarteret Lugnet ligger i den östra delen av Ebbepark, som under de närmaste åren kommer att byggas om till ett attraktivt bostadsområde samt ett innovativt företagscentrum.