21 mars 2019
tisdag, 13 november 2018 12:13

Optimal tar nya aktörer till Norrteljeporten

Skrivet av 
alt
Optimal har fyllt Norrteljeporten med 25.000 kvm handel.


Med hjälp av aktörer som bildar ett starkt bilkluster har Optimal nu fyllt den första etappen av Norrteljeporten 2. I och med tecknandet av finska Kamux, specialiserat på försäljning av begagnade bilar, är nu etapp ett i Norrtäljeporten 2 stängd. Norrtälje blir Kamux tredje etablering i regionen efter Uppsala och Stockholm.
    

Utöver Kamux öppnar även Wärns Bil (Hyundai, Mekonomen), Carspect samt Waxy biltvätt under andra kvartalet 2019, vilka tillsammans bildar ett starkt bilkluster. Dessutom etablerar Nordic Wellness sin andra enhet i Norrtälje i samma område.
    

I en period när den fysiska handeln har det tufft och många aktörer fokuserar på en digital närvaro har Optimal ändå lyckats attrahera ett antal starka hyresgäster till Norrteljeporten, i och med denna senaste uthyrning är nu det första huset fyllt, vilket innebär att hela området har cirka 25.000 kvm handel.
    

– Det har inte uteslutande varit enkelt att arbeta med etableringar av fysiska hyresgäster men vårt team har varit ihärdiga och fokuserade i arbetet, vilket gett resultat, säger Dominika Andræ, partner och ansvarig för Norrtäljeporten på Optimal.
    

Hon fortsätter:

– Norrtälje är en intressant marknad med hög tillväxttakt så vi är övertygade om att de som valt den här handelsplatsen kommer att lyckas väl. Med de här aktörerna kommer dessutom Norrtäljporten att bli ännu intressantare för kommande etableringar.
    

Optimal har varit delaktiga i utvecklingen och uthyrningen av Norrtäljeporten från första spadtaget, området är idag en av Norrtäljes starkaste handelsplatser.