21 mars 2019
fredag, 19 oktober 2018 09:33

Pangea rådgivare när Starwood sålde i Oslo

Skrivet av 
alt
Helsfyr Atrium i Oslo säljs för 1,26 Mdr kr.

 

Core plus-fonden CCP 5 LL med Tristan Capital Partners som rådgivare, har i en off market-affär köpt landmärket Helsfyr Atrium i Oslo för cirka 122 MEUR (cirka 1,26 Mdr kr). Säljare är en fond som förvaltas av Starwood Capital Grupp. Fastigheten färdigställdes 2010 och omfattar 31.000 kvm, samtliga ytor uthyrda till 18 hyresgäster. Pangea var säljrådgivare i affären.

           

– Den norska ekonomin genomgår en stark ekonomisk återhämtning efter en kort nedgång i olje- och gassektorn. Vi tror att den positiva makroutvecklingen fortsätter att öka och att efterfrågan på redan mycket begränsat kontorslokal A och driva en stark hyresutveckling i Oslos CBD, säger Anne-Jan Jager, Director på Tristan Capital Partners.

           

Tristan kommer att samarbeta med sin lokala samarbetspartner Anvil Asset Advisors, som Tristan tidigare har samarbetat på flera projekt på den norska marknaden och som tidigare har hanterat Helsfyr Atrium åt säljaren Starwood Capital Group. Rådgivare till Tristan i affären var CBRE, Thommessen och OPAK.