21 mars 2019
onsdag, 17 oktober 2018 14:29

Tyska Goldbeck satsar på logistik i Skandinavien

Skrivet av 
alt
Christoffer Bööj, tidigare affärsutvecklare på Logistic Contractor, har rekryterats som Branch Manager Scandinavia för det tyska byggföretaget.

 

Det tyska Byggföretaget Goldbeck, med huvudkontor i Bielefeld, ska utmana svenska byggföretag i en storsatsning på den skandinaviska marknaden. Primärt kommer företaget att arbeta inom segmenten logistikbyggnader, kontor och parkeringshus. Goldbeck ligger på sjunde plats bland de största byggföretagen i Tyskland, enligt Engineering Hint.

Under året har en organisation byggts upp i Sverige dit Christoffer Bööj, tidigare affärsutvecklare på Logistic Contractor, har rekryterats som Branch Manager Scandinavia, enligt Svensk Byggtidning.

 

– Tillsammans med fem medarbetare som flyttats från Goldbecks europeiska verksamhet har jag fått det intressanta uppdraget att ansvara för etableringen i Skandinavien. Vi ser goda möjligheter att kunna ta betydande marknadsandelar inom de prioriterade segmenten. Genom en systematiserad byggprocess, storskalighet från vårt moderbolag, ett globalt nätverk och lokalkännedom kommer Goldbeck att utmana branschen vad gäller tid, kostnad och kvalitet för byggnation i Skandinavien, säger Christoffer Bööj.

 

Goldbeck har tidigare levererat två logistikprojekt i Sverige och fem stora parkeringshus i Danmark. Ytterligare två projekt är aktuella nu.

 

– Senare i år kommer vi att färdigställa en terminal på 23.000 kvm i Jönköping. I början av 2019 påbörjar vi ett parkeringshus med 400 parkeringsplatser i Köpenhamn. Sakta men säkert börjar beställarna få upp ögonen för vad vi kan erbjuda. Under hösten kommer vi att förstärka organisationen ytterligare för att intensifiera marknadsbearbetningen, tillägger Christoffer Bööj.