21 mars 2019
fredag, 12 oktober 2018 14:49

Heimstaden gör sitt första köp i Nederländerna

Skrivet av 
alt
Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.


Efter en tids marknadsanalys har Heimstaden genomfört sin första transaktion i Nederländerna. Från nederländska investeringsfirman Hof Capital köper bolaget en fastighet i Utrecht med 131 mindre lägenheter och 128 parkeringsplatser. Köpeskillingen är 22.75 MEUR (cirka 236 Mkr) och transaktionen genomförds som bolagsaffär med beräknat tillträde i innevarande kvartal. Finansiering sker med befintlig kassa samt nya lån.
    

Utrecht är Nederländernas 4e största stad och ligger cirka 35 km söder om Amsterdam och fastigheten ligger i nära anslutning till universitet, motorväg och stadskärna.
    

– Vi har under en längre tid analyserat marknaden i Nederländerna och denna fastighet är den första som passar in i våra kriterier. Priserna har stigit de senaste åren i Nederländerna men priserna i flera av de städer vi studerat ser fortfarande attraktiva ut och Nederländerna har en stabil hyresmarknad. Fastigheten har förutom små lägenheter, vilket vi gillar, även en väldigt låg vakansgrad och det är något vi gillar och ger oss alla förutsättningar för en fördelaktig investering, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.
    

Heimstadens rådgivare i affären var Colliers (Danmark) samt Immo Finance. Säljarens rådgivare var JLL och Houthoff advokatbyrå.