21 mars 2019
tisdag, 18 september 2018 15:50

Amasten siktar på att bygga 1.000 lägenheter

Skrivet av 
alt
Amastens bolag Ricki Bostad har ett smart modulsystem för bostadsproduktion.

 

alt

Amasten bygger nu 50 hyresrätter i Timrå. Flygbild över Timrå. Foto: Marie Zetterlund

 

Amasten Fastighets AB presenterar ett nytt mål, att bygga 1.000 lägenheter. Nyligen köpte Amasten bolaget Riki Bostad, som adderar nyproduktion till Amastens erbjudande. Riki bygger 44 hyresrätter i stadsdelen Tomtebo, Umeå. Lägenheterna planeras bli inflyttningsklara i slutet av året.

 

– Vi har jobbat hårt och finjusterat varje del av processen. Vi är mycket nöjda med resultatet, monteringen gick till och med något snabbare än vi räknat med, säger Nicklas Palm, vd för Riki Bostad.

 

I somras skickade Amasten in bygglovsansökan för 50 hyresrätter i centrala Timrå. Idag under tisdagen den 18 september blev ansökan godkänd och Riki planerar nu för byggstart.

 

Riki Bostad grundades med idén att ta fram ett smart och nytänkande byggsystem som gör att fler människor har råd att bo bra.

 

– Riki Bostad har en unik position på marknaden med affärsidén att bygga för ett nytt segment. Det är precis den här typen av kreativa lösningar vi behöver för att kunna bygga fler bostäder, säger Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.