21 mars 2019
tisdag, 18 september 2018 11:22

Newsec blir Geelys partner i Göteborg

Skrivet av 
alt
I våras köpte Geely en fastighet på Lindholmen av kommunägda Älvstranden Utveckling. Här planeras ett europeiskt innovationscenter med plats för upp till 3.500 arbetsplatser.


Den globala fordonsgruppen Zhejiang Geely Holding Group (Geely) planerar ett innovationscenter på Lindholmen i Göteborg. I samband med det har Newsec valts som affärsmässig huvudrådgivare och nyckelsamarbetspartner.
    

Geely är ägare till flera kända bilvarumärken såsom Geely Auto, Volvo Personvagnar, Lotus och malaysiska Proton. Sedan Geely förvärvade Volvo Personvagnar 2010 har kopplingen till Göteborg blivit allt viktigare.
    

– Göteborg blir Geelys andra hem. Utvecklingen av innovationscentret kommer att befästa Lindholmen som Sveriges innovationshubb. Vi sökte efter en långsiktig samarbetspartner som kan leverera på helheten i vår plan och är övertygade om att Newsec är rätt val för oss, säger Gang Wei, projektledare, Geely Innovation Centre i Europa.
    

– Vi är stolta över förtroendet att få vara med och göra verklighet av det här prestigefulla projektet. Geely Innovation Center in Europe är strategiskt viktigt för att placera Sverige i framkant vad gäller forskning och innovation inom fordonsindustrin. Geelys val av Lindholmen för uppförandet av fastigheten är dessutom en viktig pusselbit i utvecklingen av hela Göteborgsregionen, säger Max Barclay, chef Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.
    

Som en öppen plattform kommer centret att samla människor och företag med en mångfald av bakgrunder och möjliggöra tvärkulturellt utbyte, ömsesidigt lärande och innovativa teknologiers framväxt. Det kommer att omfatta en eklektisk kombination av restauranger, hotell, caféer och butiker utöver toppmoderna kontor och konferensanläggningar.
    

– Målet är att skapa en miljö som bjuder in till dialog och samarbete och Newsecs uppdrag är att bistå Geely med allt från strategisk analys och rådgivning till ekonomisk förvaltning och projektstyrning. Det här är en perfekt resa för en aktör som oss att få vara med på och bidra till genom alla våra olika kompetenser, säger Mattias Johansson, chef Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.