18 januari 2020
fredag, 07 september 2018 10:53

Microsoft flyttar till Urban Escape

Skrivet av 
alt
Nöjda med att Microsoft flyttar till nya lokaler i AMF Fastigheters Urban Escape är: Niklas Haglund, projektchef Urban Escape, Joacim Damgard, vd Microsoft Sweden, och Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter. Fotograf: Mats Högberg

alt
Totalt omfattar Urban Escape fem fastigheter i vilka fastighetsarean ökar från 95.000 kvm till 130.000 kvm, varav 62.000 kvm kontor, 38.000 kvm handel och restaurang och 29.000 kvm hotell och konferens.


AMF Fastigheter har lyckats attrahera Microsoft, ett av världens mest framgångsrika techföretag, till sitt nya kvarter Urban Escape i Stockholm. I de nya kontorslokalerna om 3.000 kvm på Regeringsgatan/Hamngatan kommer samtliga 600 medarbetare rymmas. Fastigheten kommer när allt står färdig att husera flera välkända företag, bland andra Kindred, EQT, Nordic Tech House, Wework och Netlight.
    

– Vi har haft en mycket lyckosam hyresgästresa under projektet gång, med enormt starka och drivna företag som vill verka och utvecklas inom kvarterets väggar. Att vi nu adderar Microsoft till den framgångsrika listan av företag känns som en självklarhet och det är med stor glädje som vi välkomnar ytterligare en internationell aktör till Urban Escape, säger Niklas Haglund, projektchef för Urban Escape.
    

Visionen för AMF Fastigheter är att skapa stadsrum där människor vill vara och på platsen Urban Escape infrias detta. Hyresgästerna bidrar till samverkan genom samarbeten och synergier inom stadsdelen.
    

– Urban Escape är en öppen och pulserande plats där både företag, besökare och stockholmare vill vara. Vi är väldigt glada att Microsoft väljer att flytta hit, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter.
    

Planerad inflyttning för Microsoft sker om ett år, i september 2019.

 

– Det känns otroligt roligt att efter 28 år i samma kontorslokaler är det dags för Microsoft att byta arbetsmiljö. Valet föll på Urban Escape eftersom det passar Microsofts syn på den intelligenta arbetsplatsen där människan, tekniken och miljön är i symbios. Genom åren har vi haft över 100.000 besökare på våra ”öppna visningar” på kontoret och vi hoppas att många även vill besöka vårt nya kontor där vi tar sikte på att skapa Sveriges attraktivaste arbetsplats, säger Joacim Damgard, vd på Microsoft.