Skriv ut denna sida
torsdag, 06 september 2018 10:27

AMF kontrakterar spelutvecklare i Stockholmsverken

Skrivet av 
alt
AMF Fastigheters projekt Stockholmsverken på Södermalm omfattar två kvarter, fyra byggnader, två innergårdar och ett torg. Totalt planeras för cirka 20.000 kvm kontor och cirka 3.000 kvm handel och restaurang.

alt
Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken, AMF Fastigheter.


Spelutvecklaren Experiment 101 blir hyresgäst i AMF Fastigheters Stockholmsverken. De flyttar in på cirka 450 kvm i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnusladuslåsgatan på Södermalm. 
    

– Den inspirerande miljön, umgängesytorna och den industriella känslan som Stockholmsverken erbjuder är väldigt lockande för oss. Vi befinner oss i en intensiv fas i utvecklingen av vår nya titel Biomutant och då behöver vi en arbetsplats som ger våra medarbetare de bästa förutsättningarna, säger Stefan Ljungqvist, vd för Experiment 101.
    

Stockholmsverken är ett av Södermalms klassiska industrikvarter som AMF Fastigheter utvecklar till en ny plats för arbete, möten och umgänge. Totalt utvecklas 23.000 kvm till arbetsplatser som kan välkomna en bredd av företag, samtidigt som gatuplanen öppnas för restauranger och caféer. Kvarterens innergårdar kommer också att utvecklas och öppnas för allmänheten.
    

– Vi är glada att Experiment 101 blir en del av Stockholmsverken. De är ett fantastiskt komplement till området och kommer att bidra till en härlig och kreativ puls, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken, AMF Fastigheter.

Senaste från Redaktionen