2 juni 2020
tisdag, 04 september 2018 12:36

Vi Invest samarbetar med Marriott i Ulriksdal

Skrivet av 
alt

Fullservicehotellet AC Marriott Hotel Ulriksdal öppnar vid årsskiftet 2019/2020.


Hotell- och fastighetsbolaget Vi Invest har inlett ett långsiktigt samarbete med AC Hotels by Marriott, som är en del av världens största hotellkoncern Marriott International och Starwood Hotels and Resorts Worldwide. AC Marriott Hotel Ulriksdal, blir hotellkedjans första AC hotell i Sverige och beräknas öppna årsskiftet 2019/2020.  
    

AC Marriott Hotel Ulriksdal uppförs vid pendeltågsstationen i Ulriksdal, Solna, med Mall of Scandinavia & Friends Arena på promenadavstånd. Det blir ett fullservicehotell med över 220 rum, sviter, konferenslokaler, lobby, lounge, restaurang, bar, gym och en egen spa- och relaxavdelning med pool samt parkering – allt enligt kedjans koncept och standard (4+).
    

Bygget av hotellet startade för ett år sedan. Byggentreprenör är Constrera och bakom arkitektur står den välrenommerade arkitekten Olle Rex på Rex Arkitektbyrå.
    

– Som hotellaktör i Stockholm är vi mycket glada och stolta över förtroendet från Marriott. Vi ser en stor potential i vårt samarbete för den här typen av hotellkedja. Vi har de resurser som krävs för att skapa ett nytt framgångsrikt hotellkoncept, bygga varumärket och stärka vår position på den svenska marknaden, säger Martin Hosseini, grundare och vd på Vi Invest.
    

Vi Invest, som firar 30-årsjubileum i år, äger ytterligare fyra hotell i Stockholm: Hotel Bentleys Drottninggatan, Vanadis Hotel & Bad, Hotel Karlaplan och Hotel Gamla Stan, som genomgår en total ombyggnation och nyöppnar under hösten, samt Restaurang Rökeriet Fjäderholmarna.

 

Under år 2016 omsatte Vi Invest 108,5 Mkr (94) med en vinst om 1,9 Mkr. Bolagets tillgångar var 158 Mkr (129) och soliditeten var 6,41 procent (6,98).