23 augusti 2019
tisdag, 04 september 2018 11:22

Fabege hyr ut 2.000 kvm i Hammarby Sjöstad

Skrivet av 
alt
Inflyttning i Fabeges projekt Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad sker under nästa år. Illustration: Tengbom


Fabege har tecknat ett grönt hyresavtal med utbildningsföretaget Hyper Island i Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad. Lokalen omfattar 2.000 kvm och avtalet löper på sju år med en snitthyra om 3.200 kr/ kvm. Hyper Island tillträder sina nya lokaler den 1 juli 2019.
    

Den svenska exportsuccén Hyper Island, som grundades i Karlskrona för 22 år sedan, har idag kontor i Manchester, London, New York, Sao Paulo, Singapore, Karlskrona och huvudkontoret i Stockholm. Utöver de populära heltidsutbildningarna, erbjuder man förändringsledning till företag och intensivkurser inom digital transformation.
    

– Det är jättekul att ett kreativt, ungt och expansivt bolag väljer att sätta sig i Hammarby Sjöstad. Hyper Island har en publik verksamhet och drar folk vilket bidrar till en levande stadsdel, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.
    

– Vi har väldigt speciella behov av flexibla lokaler eftersom vi är både en skola och ett huvudkontor med många anställda. Vi letade länge efter lokaler som passar oss och föll för Trikåfabriken, säger Johanna Lindquist, Director of Business Operations på Hyper Island.
    

Sedan tidigare har Fabege hyrt ut 7.700 kvm i Trikåfabriken till Naturvårdsverket med planerad inflyttning till våren. Efter uthyrningarna till Naturvårdsverket och Hyper Island återstår cirka 5.000 kvm att hyra ut i fastigheten.