Skriv ut denna sida
fredag, 24 augusti 2018 11:12

SHH och Fabege byggstartar i Kista

Skrivet av 
alt
I kvarteret Selfoss i Kista planeras totalt 276 bostäder.

 

Efter en framgångsrik försäljning har SHH och Fabege beslutat att byggstarta den första etappen i kvarteret Selfoss i centrala Kista. I etappen ingår 69 bostadsrätter med inflyttning under våren 2020. Över 60 procent av borätterna har sålts med bindande förhandsavtal. Avtal har tecknats med byggföretaget Cobab för entreprenaden.

 

Den första etappen i kvarteret Selfoss heter brf Reykjavik och består i huvudsak ettor och tvåor i storlekar på mellan 26 - 50 kvm. Projektet är välbeläget på Kista Gårdsväg ungefär 500 meter från Kista Galleria och tunnelbana.

 

– Den snabba försäljningen visar att våra bostäder är attraktiva och att vi träffat rätt vad gäller prisbild, behov och efterfrågan i området, säger Fredrik Johansson, projektutvecklingschef, SHH.

 

Hela projektet innefattar tre etapper om totalt 276 lägenheter och ett underliggande garage. SHH:s vision för området är att skapa ett delvis öppet kvarter om 3-8 våningar med uppbrutna fasader i huvudsak utförda som putsade med omväxlande mörkgröna, ljusgrå och gråvita kulörer.

 

För att ge tydligare tyngd och materialkaraktär åt byggnaden utförs basen av tegel med fint bearbetade detaljer runt entréer och öppningar. Gården utgörs av en öppen delvis grön, delvis hårdgjord yta och innehåller såväl privata som gemensamma uteplatser, samt lekplatser och cykelparkering.
  

Senaste från Redaktionen