25 maj 2020
tisdag, 21 augusti 2018 11:35

Laneborg i ny roll på Riksbyggen

Skrivet av 
alt

                                                                                                                               
Magnus Laneborg är ny ansvarig för Riksbyggens bostadsbyggande i sydöstra Sverige. Han har närmast haft rollen som projektledare inom samma marknadsområde och har tidigare bland annat arbetat som underhålls-/projektchef på Cementa AB samt på Kalmar kommun som projektledare.
    

Riksbyggens marknadsområde Bostad Sydost innefattar bland annat Karlskrona, Växjö, Kalmar, Västervik, Hultsfred, Högsby och Visby.

 

– Det är ett mycket spännande marknadsområde med många städer med en fin tillväxt och där vi från Riksbyggen vill vara med och bidra till en framtida utveckling, säger Magnus Laneborg.

 

Han fortsätter:
– Vi går in i en spännande tid med ett stort behov av att bygga nya och mer hållbara bostäder som breda målgrupper har möjlighet att efterfråga. Därför bygger vi inom Riksbyggen många olika typer av bostäder med olika upplåtelseformer, från kvadratsmarta StegEtt-lägenheter till Bonum seniorboende och kooperativa hyresrätter för äldre.
    

Några av Riksbyggens pågående ocj planerade projekt i marknadsområdet är Brf Lokstallet, 136 bostadsrätter i centrala Växjö, Bonum Brf Cavallo, 29 seniorbostadsrätter i Kalmar, Fredriksskans, Kalmar, både hyres- och bostadsrätter i en ny stadsdel, Brf Skeppsbrokajen, 34 bostadsrätter granne med havet i Västervik samt kooperativa hyresrätter i Hultsfreds och Högsby kommun.