Skriv ut denna sida
tisdag, 21 augusti 2018 11:27

Bygg-Göta köper för 650 Mkr i Göteborg

Skrivet av 
alt

Skanska har utvecklat ÅF-Huset i Göteborg. Fastigheten, som ingår i kvarteret Tändstickan, stod klar i början av 2014 och vid årsskiftet 2014/2015 såldes den till Paretobolaget GBG Office 1 för 495 Mkr.


Bygg-Göta Fastigheter AB köper kontorsfastigheten ÅF-Huset i Göteborg för ett underliggande fastighetsvärde om 650 Mkr från ett Paretobolag, vilket medför en bruttovinst om 155 Mkr för Pareto. Den fullt uthyrda kontorsfastigheten är belägen i anslutning till E6/E20 i Kallebäck och omfattar cirka 15.000 kvm med ÅF som största hyresgäst. Byggnaden, vilken färdigställdes 2014, är miljöcertifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED och har det högsta betyget Platinum.
    

Överlåtelsen sker genom förvärv av samtliga aktier i GBG Office 1 AB, ett av Pareto bildat och förvaltat bolag. Tillträde kommer att ske i början på september.
    

– Fastigheten ligger strategiskt helt rätt för oss. Området runt Kallebäck är ett utvecklingsområde där man räknar med 5.000-10.000 nya invånare inom en femårsperiod och det känns väldigt bra att få vara en del av den utvecklingen, säger Ronny Persson, vd Bygg-Göta.
    

– Vi är nöjda över att ha genomfört en bra affär för våra investerare och är övertygade om att Bygg-Göta med sin starka lokala närvaro och erfarenhet av liknande fastigheter kommer att bli en fortsatt bra hyresvärd, säger Joachim Carlsson, vd för GBG Office 1 AB.
    

Panreal initierade affären och agerade köprådgivare i processen. Roschier var legal rådgivare åt GBG Office 1 AB.

Senaste från Redaktionen