24 augusti 2019
måndag, 20 augusti 2018 17:36

Thon satsar 700 Mkr på Torp, Uddevalla

Skrivet av 
alt
Torp Köpcentrum i Uddevalla byggs ut och anpassas för kundernas framtida behov.

 

Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16.500 kvm. Över 700 Mkr ska satsas och den nya totala ytan 54.000 kvm beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.

 

Det var i november 2016 som Olav Thon Gruppen köpte Torp Köpcentrum av Steen & Ström. I denna affär om totalt 3,4 Mdr ingick även Steen & Ströms hälftenandel av Åsane Storcenter i Bergen.

 

– Vi ser med spänning på Torps framtid. Platsen, med dess omgivning, är helt unik och vi ser Torp Köpcentrum och handelsplatsen som en naturlig mötesplats för shopping såväl som nöjen, säger Hallgeir Åndal, CEO/VD på Thon Property AB.

 

Nya Torp köpcentrum kommer att få ytterligare cirka 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att vara 8-10 procent av utbudet gentemot dagens 4 procent. Befintliga allmänna ytor rustas upp för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion. Samtidigt som insidan förnyas kommer även nyheter på utsidan. Detta i form av en pendelparkering och nya busshållplatser.

 

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4.000 kvm av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, fastighetschef på Thon Property AB.

 

Med den byggnaden köpcentrumet, North Man-huset, (som ägs av Thon Property) samt ICA, blir den totala ytan på handelsområdet närmare 80.000 kvm. Efter utbyggnaden blir nästa steg att utveckla även denna byggnad.

 

– Vi tittar på lite olika inriktningar för tillfället och fastigheten ser ut att lämpa sig väl för olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från bio till trampolinpark eller skatepark, avslutar Jessica Fredriksson.