Skriv ut denna sida
måndag, 20 augusti 2018 17:33

Riksbyggen köper över 330 hyresrätter

Skrivet av 
alt
Projektet Kattugglan 5 i Nyköping.

 

Riksbyggen köper Bygg-Fast:s andel i tre hyresrättsprojekt som sammanlagt omfattar 330 hyresrätter i pågående produktion. Projekten uppförs i Stenungsund, Nyköping och Haninge och har alla initierats av Bygg-Fast och utvecklats av Riksbyggen och Bygg-Fast tillsammans. Projekten har byggstartats i gemensamma bolag där Riksbyggen nu köper Bygg-Fasts del.

 

De tre projekten är Kattugglan 5 i Nyköping omfattande 138 hyresrätter, Ribby Ängar etapp 3 i Haninge omfattande 118 hyresrätter samt Valeberget i Stenungsund om 74 hyresrätter.

 

– Vi är mycket glada över att vårt samarbete med Bygg-Fast är så framgångsrikt och att de tre projekten nu är under produktion. De 330 hyresrätterna kommer att ingå i Riksbyggens egenägda hyresbestånd som utökats kraftigt under senare år, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter Riksbyggen.

 

Samarbetet mellan Riksbyggen och Bygg-Fast har utvecklats positivt de senaste åren och det fortsatta samarbetet ska möjliggöra fler projekt i områden med behov av hyresrätter.

 

Riksbyggen har tidigare i år beslutat att fördubbla produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder/år till 1.200 bostäder/år. Samtidighet planerar Riksbyggen att fortsätta att utöka sitt egenägda hyresbestånd från dagens 5.400 hyresrätter till 7.500 hyresrätter. 

Senaste från Redaktionen