Skriv ut denna sida
tisdag, 14 augusti 2018 12:51

Stureplansgruppen öppnar Bank Hotel

Skrivet av 
alt
Det gamla bankpalatset på Arsenalsgatan, intill Berzelii Park, blir nu Bank Hotel. Foto: KjellÅke Nilsson.

 

alt

Baren i Bank Hotel. Foto: Stureplansgruppen.

 

alt

Bank Hotell har en takterrass. Foto Niklas Nyman.
alt
General Manager för Bank hotel är Patrik Tuomisto. Foto: Stureplansgruppen.

 

På Arsenalsgatan 6 nära Nybrovikens kaj på Blasieholmen ligger det kommande botiquehotellet som kommer att erbjuda totalt 115 rum. Byggnaden som är från 1910 har tidigare inrymt ett bankpalats, vars originaldetaljer har tagits tillvara. Bank Hotel öppnar måndagen den 22 augusti 2018 – men i Fastighetsaktien i maj citerade vi ett pressmeddelande som menade att Bank Hotel skulle öppna under år 2017.


I fastigheten har originaldetaljer som väggmålningar, ett sex meter högt glastak, och marmorgolv bevarats vilket bildar en historisk fond.


– Det här är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen. Med en inbjudande atmosfär och förstklassiga restauranger får hotellet en unik plats på Stockholmsmarknaden. Här har vi skapat ett internationellt boutiquehotell för både tillresande och de som bor i staden. Det här är ett hotell som utmärker sig, säger Stureplansgruppen vd och huvudägare Vimal Kovac.


Förutom de 115 rummen så erbjuder Bank Hotel både restauranger och barer med kapacitet för upp till 1.000 gäster. Inriktningen på menyn kommer att vara inspirerad av det franska och italienska köken. Av de 115 rummen kommer åtta vara designade sviter varav den största, Bank Extreme Terrace Suite, om 185 kvadratmeter med fönster från golv till tak med utsikt över Nybroviken.


Fastigheten Näckström 24 på Arsenalsgatan 26, som ägs SEB Trygg Liv, uppfördes 1907-1910 av Bankaktiebolaget Södra Sverige. En bank som fusionerades med Handelsbanken 1919. Arsenalsgatan 26 har även inrymt Diskontobanken och Wermlands Enskilda bank.


På uppdrag av SEB Trygg Liv förvaltar Novi Real Estate fastigheten Näckström 24.

 

Stureplansgruppen driver även Berns hotell, ägt av Balder. Stureplansgruppen har även avtalat om ett tredje hotell i Sturekvarteret med ADIA som fastighetsägare.

 

I maj 2015 skrev jag i Fastighetsaktien:

 

I en kommentar kan sägas att jag själv har erfarenhet från 80-talet av att Arsenalsgatan är det bästa finläget i Stockholm. Redan då hade Trygg-Hansa sina högsta hyror på denna gata. Detta bekräftas även idag av Aberdeens uthyrningschef Erik Skalin då han säger att Aberdeen har nått en hyresnivå om nära 6.000 kronor per kvm för en särskild våning på Arsenalsgatan. Det fridfulla läget vid Berns och Berzelii park, Bukowskis och närheten till Norrmalmstorg, Operabaren och Grand Hotel talar för Arsenalsgatans fortsatta toppläge. SF


 

Senaste från Redaktionen