21 mars 2019
torsdag, 09 augusti 2018 14:51

Bovieran säljstartar 54 seniorbostäder i Salem

Skrivet av 
alt
Bovieran är ett koncept där den stora inglasade vinterträdgården ger de boende möjlighet till gemensamma aktiviteter.

 

Bovierans planerade fastighet vid Fårhagen i Salem har nu vunnit laga kraft. Det innebär att Bovierans planerar en byggstart efter en kommande säljstart i september av totalt 54 lägenheter om 2-3 rum och kök mellan 64-87 kvm. Priserna är ännu inte fastställda.

 

Fårhagen, där Bovieran kommer att byggas, fungerar idag delvis som en hundrastgård. Salems kommun ansvarar för att hitta en ny närliggande lokalisering för befintlig hundrastgård som finns inom planområdet. Bovieran kommer att stå för kostnaden av en ny hundrastgård.

 

– Vi är väldigt glada för möjligheten att få etablera oss i Salem med seniorboendet Bovieran, ett koncept där den stora inglasade vinterträdgården ger de boende möjlighet till gemensamma aktiviteter, trygghet, gemenskap, glädje och nya vänner, sa Sören Runsten, vd för Bovieran AB, när kommunfullmäktige i Salem tog beslut om bygglov i maj i år.

 

Snart finns Bovieran på 20 platser i landet. Bovierans seniorostäder består av tre trevåningshus som ramar in en inglasad vinterträdgård. Miljön och temperaturen på Bovieran har utformats med franska rivieran som förebild.

Bovieran, med huvudkontor i Göteborg, grundades 2005 och är sedan år 2015 ett helägt dotterbolag i Balderkoncernen. Totalt har Bovieran blivit patentskyddat i 22 EU-länder samt i Norge.

Bovieran finns nu i Höganäs, Svedala, Trelleborg, Ystad, Skövde, Eskilstuna, Karlstad, Växjö, Borgholm, Staffanstorp, Södertälje, Vänersborg och Norra Borstahusen.