21 mars 2019
onsdag, 08 augusti 2018 13:56

Kunskapsporten köper en arena i Malmö

Skrivet av 
alt
Arenan i Bunkeflo, i södra Malmö, omfattar 4.500 kvm och hyrs av Malmö stad.

 

Kunskapsporten köper Arenan i Bunkeflo av fotbollsklubben LB 07. Kunskapsporten stärker därigenom sin position i södra Skåne med sin första Arena i Malmö, samtidigt som LB 07 får en långsiktig samarbetspartner. Fastigheten kommer att ägas och drivas av Kunskapsporten med Malmö stad som största hyresgäst.

 

Fastigheten om cirka 4.500 kvm är en modern fotbollshall med den senaste generationen konstgräs, stora omklädningsrum och ett café med en konferenslokal. Hallen kan även nyttjas för andra sporter och användningsområden och kan delas in i sektioner. I fastigheten inryms också en grundskola som drivs av Ängsdals skolor. 

 

– Kunskapsporten bygger och äger fastigheter för lärande – också fysiskt! Med vår mix av skolor, kreativa kontor och friskvårdsanläggningar är vi väldigt glada över att få bli partner till LB 07 och kunna stödja idrottslivet i södra Malmö, säger Joakim Ollén, vd och grundare på Kunskapsporten. 

 

Han fortsätter:

– Vårt förvärv av Bunkeflohallen är klockrent i linje med Kunskapsportens strategi. Det ger dessutom goda möjligheter till ett fortsatt gott samarbete med Malmö stad.