21 mars 2019
fredag, 03 augusti 2018 19:35

Johannes Merbom, ny vd för Östersundshem

Skrivet av 
alt
Ny vd för skandalomsusade Östersundshem blir Johannes Merbom.

 

Efter skandalerna med Östersundshem under våren, får bolaget en ny vd i Johannes Merbom den 20 augusti.

 

Enligt en utredning i juni år visade Ernst & Young att det kommunala bostadsbolaget hade överfakturerat totalt 10,7 Mkr. Enligt rapporten hade den tidigare vd:n Daniel Kindberg brutit mot regeln att inte göra affärer med närstående.

 

Totalt har 10,7 Mkr slussats ut via Peab, varav 4,6 Mkr har gått vidare som sponsring till Östersunds FK. Var resterande 6,1 Mkr har tagit vägen har Ernst & Young inte kunnat säkerställa. Utredningen visade även att Daniel Kindberg har varit aktiv i flera bolag som samtidigt varit underleverantörer till Östersundshem.

 

I maj 2018 avgick Östersundshems styrelse efter att det saknades fortsatt förtroende från ägaren Rådhus AB.

 

Östersundshems nye vd Johannes Merbom, 42 år, kommer närmast från en anställning som operativ chef/teknisk direktör i Ryssland, för det tyska förvaltningsbolaget ECE. Tidigare har Merbom arbetat som avdelningschef inom Project Department, hos IKEA Real Estate Russia.

 

– Vi ser positivt på den erfarenhet och den höga kompetensnivå Johannes har, och styrelsens val av vd kommer att bidra med en fortsatt positiv utveckling av verksamheten hos Östersundshem, säger Unto Järvirova, styrelseordförande hos Östersundshem.