21 mars 2019
fredag, 06 juli 2018 10:16

Logicenters hyr ut 11.300 kvm i Brunna

Skrivet av 
alt
Logicenters fortsätter att utveckla för e-handeln i Brunna.


Logicenters, bildat 2015 av NREP, har tecknat ett sjuårigt avtal för en modern logistikanläggning i Brunna Logistikpark strax norr om Kungsängen. Däckspecialisten Bythjul Norden med fokus på e-handel blir hyresgäst och flyttar in på en yta av 11.300 kvm i slutet av året.
    

– Den här fastigheten erbjuder väldigt bra kommunikationer ut i Sverige logistiskt sett med närheten till Stockholm. Utöver det strategiska läget finns även goda möjligheter att anpassa fastigheten efter eventuella kommande behov vilket inte är ovanligt för e-handelsbolag, säger Matthias Kettelhoit, Head of Commercial på Logicenters.
    

Sedan tidigare har Logicenters hyrt ut lokaler till Autoglas, som blir granne med Bythjul. Dessutom har bolaget uppfört en fastighet åt Zalando i samma område.
    

Flytten innebär en ny satsning för Bythjul som tar hem logistiklösningen från en tidigare tredjepartslösning. Så sent som 2015 disponerade däckaktören en yta om 3.500 kvm. Nu tre år senare tecknas alltså ett kontrakt om en yta mer än tre gånger så stor. Flytten innebär också 30 nya arbetstillfällen inom företaget.
    

– När vi beslutade att hyra ett eget lager istället för att använda en tredjepartslösning var det viktigt att arbeta med en aktör som förstår kraven och som har förmågan att vara anpassningsbar efter våra behov. Logicenters är absolut bäst lämpad och med den strategiskt belägna fastigheten i Brunna ser vi potential att förbättra vårt kunderbjudande, säger Jan-Erik Stock, COO på Bythjul Norden.